KİMLİK BİLGİLERİ
ÖZET BİLGİ
GRAFİKSEL ÖZET BİLGİ
ADRES BİLGİLERİ
TürAdresİl/İlçe
İş Adresi Kastamonu Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü
KASTAMONU
TELEFON BİLGİLERİ
TürTelefon Numarası
İş Telefonu
03662802959
E-POSTA BİLGİLERİ
TürE-Posta Adresi
Kurum E-Posta Adresi
dtkahyaoglu@kastamonu.edu.tr
DİL PUANI BİLGİLERİ
Puan TürüPuan
YÖKDİL
67,5
EĞİTİM BİLGİLERİ
Öğrenim TürüÜlkeÜniversiteBirimBölümTarih
Doktora Türkiye Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği
2014
Yüksek Lisans Türkiye Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği
2009
Lisans Türkiye Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği
2005
AKADEMİK ÖZGEÇMİŞ BİLGİLERİ
UnvanÜlkeÜniversiteBirimBölümTarih
Yrd. Doç. Dr. Türkiye Kastamonu Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Gıda Mühendisliği
2015
İDARİ GÖREV BİLGİLERİ
Görev AdıGörev YeriTarih
Bölüm Başkan Yardımcısı Kastamonu Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü
2016
ESER BİLGİLERİ
YılISI Dergilerinde MakaleUluslararası Dergilerde MakaleUluslararası BildiriKitap veya Kitapta BölümUlusal MakaleUlusal BildiriDiğer YayınlarTOPLAM
Geçmiş
1
0
3
0
2
3
0
9
2013
1
0
0
0
0
0
0
1
2014
2
0
0
0
0
0
0
2
2015
0
0
2
0
0
0
0
2
2016
1
0
6
0
0
0
0
7
2017
0
0
5
0
0
1
0
6
T O P L A M
5
0
16
0
2
4
0
27

Eser TürüAçıklamaTarih
Uluslararası Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitabında Basılan Bildiriler Tahmas-Kahyaoğlu D., Özdemir D., 2017. Çiğ sütte hijyen. Uluslararası Taşköprü Pompeiopolis Bilim Kültür Sanat Araştırmaları Sempozyumu, 10-12 April, Kastamonu.
2017
Uluslararası Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitabında Basılan Bildiriler Tahmas-Kahyaoğlu D., 2017. Kastamonu-Üryani Erik’in Toplam Antioksidan Kapasitesi, Toplam Fenolik Bileşik ve Toplam Flavonoid Madde Miktarı. Uluslararası Taşköprü Pompeiopolis Bilim Kültür Sanat Araştırmaları Sempozyumu, 10-12 April, Kastamonu.
2017
Uluslararası Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitabında Basılan Bildiriler Tahmas-Kahyaoğlu D., 2017. Volatile oil composition of Kastamonu-Taşköprü Garlic. 1st International Congress on Medicinal and Aromatic Plants –Natural and Healthy Life, 10-12 May, Konya.
2017
Uluslararası Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitabında Basılan Bildiriler Tahmas-Kahyaoğlu D., 2017. Total Phenolic Compounds, Total Flavonoid Substances and Total Antioxidant Capacity of Kastamonu Garlic. International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies, 15-17 May, Nevşehir.
2017
Uluslararası Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitabında Basılan Bildiriler Tahmas-Kahyaoğlu D., 2017. An Overview of Dietary Fiber In Terms of Food Technology. International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies, 15-17 May, Nevşehir.
2017
Ulusal Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitabında Basılan Bildiriler Tahmas-Kahyaoğlu D., 2017. Kastamonu İlindeki Süt Toplama Merkezlerine Genel Bir Bakış ve Bazı Merkezlerden Temin Edilen Sütlerin Ana Besin Öğeleri Miktarları. I. Ulusal Sütçülük Kongresi, 25-26 Mayıs, Ankara Üniversitesi.
2017
Uluslararası Hakemli Dergilerde Yayınlanan Makaleler (SCI & SCI Expanded & SSCI & AHCI) Tahmas Kahyaoğlu D., Çakmakçı S., 2016. Determination of The Adulteration of Butter With Margarine by Using Fat Constants. Journal of Agricultural Sciences, 22(1);1-8
2016
Uluslararası Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitabında Basılan Bildiriler İçli N., Tahmas-Kahyaoğlu D., 2016. Turgutlu da Yetiştirilen Çekirdeksiz Sultani Üzüm de Fenolik Bileşikler, Antioksidan Kapasite ve Pestisit Kalıntı Miktarının Tespiti. Uluslararası Turgutlu Sempozyumu, 17-19 November, Manisa.
2016
Uluslararası Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitabında Basılan Bildiriler Tahmas-Kahyaoğlu D., Uraylı S., 2016. Sarımsağın Antioksidan Özelliği. I. International Academic Research Congress, 3-5 November, Antalya.
2016
Uluslararası Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitabında Basılan Bildiriler Tahmas-Kahyaoğlu D., Özdemir D., 2016. Süt Toplama Merkezlerinde HACCP. I. International Academic Research Congress, 3-5 November, Antalya.
2016
Uluslararası Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitabında Basılan Bildiriler Değermenci G.D., Tahmas-Kahyaoğlu D., Şener N., Yetgin S, 2016. Taşköprü sarımsağı sapları ile boya adsorpsiyonu. 1st International Mediterranean Science And Engineering Congres, 26-28 October, Adana.
2016
Uluslararası Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitabında Basılan Bildiriler Tahmas-Kahyaoğlu D., Buyurukcu S., 2016. Kastamonu daki Özel Bir Okulda Yaş ve Cinsiyet Gruplarına Göre Öğrencilerin Obezite Durumlarının İncelenmesi. 1st International Mediterranean Science And Engineering Congres, 26-28 October, Adana.
2016
Uluslararası Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitabında Basılan Bildiriler Tahmas-Kahyaoğlu D., 2016. The Importance of Mycotoxins in Dairy Products. 2nd International Congress of Forensic Toxicology, 26-30 May, Ankara.
2016
Uluslararası Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitabında Basılan Bildiriler Tahmas-Kahyaoğlu D., Şimşek E., Çakmakçı S., 2015. Erzincan-Kemah Cheese Halva and Its Physical, Chemical and Sensory Properties. The 3rd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”(p. 201), 01-04 October, Sarajevo/Bosnia and Herzegovina.
2015
Uluslararası Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitabında Basılan Bildiriler Çakmakçı S., Tahmas-Kahyaoğlu D., Şimşek E., 2015. The Gross Chemical Composition, Microbiological and Sensory Qualities of Ardahan Göbek Kaşarı Cheese. The 3rd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”(p. 273), 01-04 October, Sarajevo/Bosnia and Herzegovina.
2015
Uluslararası Hakemli Dergilerde Yayınlanan Makaleler (SCI & SCI Expanded & SSCI & AHCI) Cakmakci S., Hayaloglu A.A., Dagdemir E., Cetin B., Gurses M. and Tahmas-Kahyaoglu D., 2014. Effects of Penicillium roqueforti and whey cheese on gross composition, microbiology and proteolysis of mould-ripened Civil cheese during ripening. International Journal of Dairy Technology, 67(4); 594-603.
2014
Uluslararası Hakemli Dergilerde Yayınlanan Makaleler (SCI & SCI Expanded & SSCI & AHCI) Cakmakci S., Tahmas-Kahyaoglu D., Erkaya T., Cebi K. and Hayaloglu A.A., 2014. β-carotene contents and quality properties of set type yoghurt supplemented with carrot juice and sugar. Journal of Food Processing and Preservation, 38(3); 1155-1163.
2014
Uluslararası Hakemli Dergilerde Yayınlanan Makaleler (SCI & SCI Expanded & SSCI & AHCI) Cakmakci S., Dagdemir E., Hayaloglu A.A., Gurses M., Cetin B. and Tahmas-Kahyaoglu D., 2013. Effect of Penicillium roqueforti and incorporation of whey cheese on volatile profiles and sensory characteristics of mould-ripened Civil cheese. International Journal of Dairy Technology, 66(4); 512-526.
2013
Uluslararası Hakemli Dergilerde Yayınlanan Makaleler (SCI & SCI Expanded & SSCI & AHCI) Cakmakci S., Gundogdu E., Hayaloglu A.A., Dagdemir E., Gurses M., Cetin B. and Tahmas-Kahyaoglu D., 2012. Chemical and microbiological status and volatile profiles of mouldy Civil cheese, a Turkish mould-ripened variety. International Journal of Food Science and Technology, 47(11); 2405-2412.
2012
Ulusal Hakemli Dergilerde Yayınlanan Makaleler Çakmakçı S., Tahmas-Kahyaoğlu D., 2012. Yağ Asitlerinin Sağlık ve Beslenme Üzerine Etkileri. Türk Bilimsel Derlemeler Dergisi, 5(2), 133-137.
2012
Ulusal Hakemli Dergilerde Yayınlanan Makaleler Çakmakçı S., Tahmas-Kahyaoğlu D., 2012. Yağ Asitlerinin Sağlık ve Beslenme Üzerine Etkilerine Genel Bir Bakış. An Overview Of The Effects Of Fatty Acids On Health And Nutrition. Akademik Gıda, 10(1), 103-113.
2012
Ulusal Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitabında Basılan Bildiriler Çakmakçı S., Gündoğdu E., Dağdemir E., Hayaloğlu A.A., Tahmas Kahyaoğlu D., 2012. Küflü Civil Peynirin Kimyasal Komposizyonu ve Uçucu Aroma Bileşenleri. III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu: Bildiriler Kitabı, (7), 10-12 Mayıs, Konya Selçuk Üniversitesi.
2012
Ulusal Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitabında Basılan Bildiriler Çakmakçı S., Dağdemir E., Hayaloğlu A.A., Gürses M., Çetin B., Tahmas Kahyaoğlu D., 2012. Potansiyel Küflü Peynirimiz: Bir Penicillium roqueforti Suşu ile Olgunlaştırılan Civil Peynirlerde Proteoliz, Mikrobiyolojik Durum ve Uçucu Bileşenler. Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu, (14-15), 15-16 Kasım, Denizli Pamukkale Üniversitesi.
2012
Uluslararası Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitabında Basılan Bildiriler Cakmakci S., Cetin B., Tahmas-Kahyaoglu D., Hayaloğlu A.A., 2011. Chemistry, Microbiology and volatile profiles of butter made using cream or yoğurt in Turkey. 9 th Euro Fed Lipid Congress (p.254), 18-21 September, Rotterdam.
2011
Uluslararası Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitabında Basılan Bildiriler Cakmakci S., Erkaya T., Tahmas-Kahyaoglu D., Cebi K., 2010. The effect of carrot juice and sugar on some quality properties of yogurt during the storage period. 11 th Egyptian Conference of Dairy Science and Technology (p. 78), 1-3 November, Cairo.
2010
Uluslararası Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitabında Basılan Bildiriler Tahmas-Kahyaoglu D., Cakmakci S., Dagdemir E., 2010. Researches based on fat constants for determination of alduteration of butter by margarin. 11 th Egyptian Conference of Dairy Science and Technology (p. 1), 1-3 November, Cairo.
2010
Ulusal Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitabında Basılan Bildiriler Çakmakçı S., Dağdemir E., Tahmas D., 2009. “Civil Peynir” ve Bazı Özellikleri; II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu Kitabı, (746-749), 27-29 Mayıs, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi.
2009
ETKİNLİK BİLGİLERİ
YılUA-TOPU-TOPSN-DNŞKLSYNUA-STEU-STEUA-SNTTOPLAM
Geçmiş
0
1
0
0
0
0
0
1
2013
0
0
0
0
0
0
0
0
2014
0
0
0
0
0
0
0
0
2015
0
1
0
0
0
0
0
1
2016
1
0
0
0
0
0
0
1
2017
0
0
0
0
0
0
0
0
T O P L A M
1
2
0
0
0
0
0
3

Etkinlik TürüKatılım TürüEtkinlik AdıEtkinlik KonusuEtkinlik YeriTarih
Uluslararası Toplantılar - Sempozyum, Kongre, Panel, Çalıştay, Eğitim Kursları ve Yaz Okulu Gibi Etkinlikler Bildirili Katılım Uluslararası Turgutlu Sempozyumu
Dünden bugüne Turgutlu şehri, tarihi, ekonomisi, siyasi ve sosyal yapısı, sanayisi, kültürü, mimari yapısıManisa
2016
Ulusal Toplantılar - Sempozyum, Kongre, Panel, Çalıştay, Eğitim Kursları, Yaz Okulu ve Basın Yayın Etkinlikleri Bilim Kurulu Üyeliği Geleceğe Taşköprüden Bakış
Taşköprü'ye tarım, hayvancılık, kültürel miras, turizm, enerji, ormancılık ve sağlık hizmetleri açısından genel bir bakış
Kastamonu/Taşköprü
2015
Ulusal Toplantılar - Sempozyum, Kongre, Panel, Çalıştay, Eğitim Kursları, Yaz Okulu ve Basın Yayın Etkinlikleri Bildirili Katılım 3. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu
Geleneksel Gıdalar
Konya Selçuk Üniversitesi
2012
PROJE BİLGİLERİ
YılTBTKSANTKBDPBAPAUKDPABÇPABDPUADPDGRPTOPLAM
Geçmiş
2
0
0
2
0
0
0
0
0
4
2013
1
0
0
1
0
0
0
0
0
2
2014
1
0
0
1
0
0
0
0
0
2
2015
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
2016
0
0
0
1
0
0
0
0
0
1
2017
0
0
0
1
0
0
0
0
0
1
T O P L A M
4
0
0
6
0
0
0
0
0
10

Proje TürüGörev TürüAçıklamaTarih
TÜBİTAK Projesi [TBTK] Diğer Görevler Seçilmiş Bazı Penicillium roqueforti Suşları İle Üretilen Küflü Civil Peynirde Depolama Süresince Gıda Güvenliği ve Bazı Olgunlaşma Özelliklerinin Belirlenmesi.
2012
2014
TÜBİTAK Projesi [TBTK] Diğer Görevler Küflü Civil Peynir Üretimi İçin Bazı Küflerin İzolasyonu, Tanımlanması, Peynir Üretiminde Kullanılması ve Üretilen Peynirlerin Karakterizasyonu.
2008
2010
BAP Destekli Araştırma Projesi [BAPA] Proje Yürütücüsü Taşköprü Sarımsağı ile Sarımsak Sapları ve Diş Kabuklarının Bazı Kimyasal Özellikleri ve Antioksidan Etkileri Bakımından Karşılaştırılması.
2016
2018
BAP Destekli Araştırma Projesi [BAPA] Yardımcı Araştırmacı Farklı Hayvan Sütlerinden Üretilen Tereyağlarında Depolama Süresince Aroma Bileşenleri ve Bazı Kalite Özelliklerindeki Değişimin Tespiti.
2012
2014
BAP Destekli Araştırma Projesi [BAPA] Yardımcı Araştırmacı Tereyağının Margarinle Tağşişinin Anlaşılmasında Matematiksel Bir Modelin Geliştirilmesi Üzerine Araştırmalar.
2007
2009
TEZ BİLGİLERİ
Tez TürüÜniversiteBölümTez AdıTarih
Doktora Atatürk Üniversitesi Gıda Mühendisliği İnek, Koyun ve Keçi Sütlerinden Üretilen Tereyağlarında Depolama Süresince Uçucu Bileşikler, Oksidasyon Stabilitesi ve Diğer Bazı Kalite Kriterlerinin Belirlenmesi
2009
2014
Yüksek Lisans Atatürk Üniversitesi Gıda Mühendisliği Tereyağının Margarinle Tağşişinin Tespitinde Yağ Sabiteleri ve Duyusal Analize Dayalı Araştırmalar
2005
2009
VERİLEN DERS BİLGİLERİ
Akademik YılAkademik DönemDers TürüDers AdıTeorikPratikECTSÖğrenci Sayısı
2015-2016
Güz
Yüksek Lisans Gıdalarda Duyusal Analiz Metotları
3
0
7,5
3
2015-2016
Güz
Yüksek Lisans Beslenme ve Sağlık
3
0
7,5
6
2015-2016
Güz
Lisans Kütle Transferi
3
0
4
28
2015-2016
Güz
Lisans Toplu Beslenme Sistemleri Stajı
0
8
7
100
2015-2016
Güz
Lisans Beslenme ve Sanitasyon
2
0
3
85
2015-2016
Güz
Lisans Besin Kimyası ve Analizleri
2
2
6
111
UZMANLIK ALANI BİLGİLERİ
Uzmanlık Alanı
Süt Teknolojisi


     Kastamonu Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı
abis@kastamonu.edu.tr