DİL SEÇİMİ : LANGUAGE SELECTION
KİMLİK BİLGİLERİ
ÖZET BİLGİ
GRAFİKSEL ÖZET BİLGİ
ADRES BİLGİLERİ
TürAdresİl/İlçe
İş Adresi Kastamonu Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Kuzeykent Yerleşkesi
KASTAMONU
TELEFON BİLGİLERİ
TürTelefon Numarası
İş Telefonu
03662802968
E-POSTA BİLGİLERİ
TürE-Posta Adresi
Özel E-Posta Adresi
muge_ertop@hotmail.com
DİL PUANI BİLGİLERİ
Puan TürüPuan
YÖKDİL
72.500
EĞİTİM BİLGİLERİ
Öğrenim TürüÜlkeÜniversiteBirimBölümTarih
Doktora Türkiye Erciyes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği
2014
Yüksek Lisans Türkiye Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği
2003
Lisans Türkiye Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği
1996
AKADEMİK ÖZGEÇMİŞ BİLGİLERİ
UnvanÜlkeÜniversiteBirimBölümTarih
Yrd. Doç. Dr. Türkiye Kastamonu Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Gıda Mühendisliği
2016
Yrd. Doç. Dr. Türkiye Gümüşhane Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Gıda Mühendisliği
2015
2016
Öğr. Gör. Türkiye Gümüşhane Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Gıda Mühendisliği
2011
2015
İDARİ GÖREV BİLGİLERİ
Görev AdıGörev YeriTarih
Bölüm Başkan Yardımcısı Kastamonu Üniversitesi
2016
Bölüm Başkan Yardımcısı Gümüşhane Üniversitesi
2011
2016
Kalite Kontrol Şefi Selva Makarna A.Ş.
2009
2010
Ar Ge Müdürü Bifa Bisküvi ve Gıda Sanayii A.Ş.
1996
2007
ESER BİLGİLERİ
YılISI Dergilerinde MakaleUluslararası Dergilerde MakaleUluslararası BildiriKitap veya Kitapta BölümUlusal MakaleUlusal BildiriDiğer YayınlarT O P L A M
Geçmiş
0
0
5
0
1
15
0
21
2013
0
0
7
0
0
3
1
11
2014
0
0
6
0
0
0
0
6
2015
0
0
7
0
0
1
0
8
2016
1
1
0
0
1
0
0
3
2017
3
1
12
0
2
0
0
18
T O P L A M
4
2
37
0
4
19
1
67

Eser TürüAçıklamaTarih
Uluslararası Hakemli Dergilerde Yayınlanan Makaleler (SCI & SCI Expanded & SSCI & AHCI) Hayta,M., Hendek Ertop, M.2017. Evaluation of Microtextural Properties of Sourdough Wheat Bread Obtained from Optimized Formulation Using Scanning Electron Microscopy and Image Analysis During Shelf Life, Journal of Food Science and Technology, (doi:10.1007/s13197-017-2823-1)

2017
Uluslararası Hakemli Dergilerde Yayınlanan Makaleler (SCI & SCI Expanded & SSCI & AHCI)
Hayta, M., Hendek Ertop, M.2017.Optimization of Sourdough Bread Incorporation into Wheat Bread by Response Surface Methodology: Bioactive and Nutritional Properties International Journal of Food Science and Technology,(doi:10.1111/ijfs.13457), 52 (8): 1828-1835
2017
Uluslararası Hakemli Dergilerde Yayınlanan Makaleler (SCI & SCI Expanded & SSCI & AHCI) Hendek Ertop, M., Şeker, İ.T. 2018.Optimization of The Amount of Chickpea Sourdough and Dry Yeast in Wheat Bread Formulation: Evaluation of Physicochemical, Sensory and Antioxidant Properties, Food Science and Technology Research, 24 (1):..../..,  (doi: 10.3136/fstr.24).
2017
Uluslararası Diğer Hakemli Dergilerde Yayınlanan Makaleler Hendek Ertop, M., Bektaş, M. 2017. Enhancement of Bioavailable Micronutrients and Reduction of Antinutrients in Foods With Some Processes, Journal of Food and Health Science, JFHS17044 (accepted, 11.11.2017)
2017
Uluslararası Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitabında Basılan Bildiriler Hendek Ertop, M., Atasoy R. 2017. Investigation of physochemical and technological properties of Jujube (Zizyphus Jujuba) and evaluation of alternative uses, 1st International Congress on Medicinal and Aromatic Plants, 9-12 May, Konya.
2017
Uluslararası Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitabında Basılan Bildiriler Atasoy, R., Hendek Ertop,M. 2017. Thermal Heat Processing Effects On Phytic Acid Content And Mineral Bioavailability Of Siyez Wheat, NUTRICON Food Quality, Safety, Health&Nutrition Symposium, Skopje/Macedonia
2017
Uluslararası Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitabında Basılan Bildiriler Hendek Ertop,M., Ertop, U. 2017. Protection of Ancestral Food Grains for the Food Sustainability: A Sample "Siyez Wheat (Triticum monococcum)", NUTRICON Food Quality, Safety, Health&Nutrition Symposium, Skopje/Macedonia (accepted) (oral presentation)
2017
Uluslararası Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitabında Basılan Bildiriler Hendek Ertop, M., Atasoy R. 2017. Biodegradable and Edible Film Forming Properties of Salep as a new source, 1st International Congress on Medicinal and Aromatic Plants, 9-12 May, Konya.
2017
Uluslararası Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitabında Basılan Bildiriler Bektaş,M.,Hendek Ertop,M. 2017. Enhancement Of Bioavailable Micronutrients In Food Grains By Reduction Of Anti-Nutrients By Some Food Processes, NUTRICON Food Quality, Safety, Health&Nutrition Symposium, Skopje/Macedonia
2017
Uluslararası Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitabında Basılan Bildiriler Coşkun, Y., Hendek Ertop, M. 2017. Disappearence of Biodiversity and Future of Our Foods, 1st International Organic Agriculture and Biodiversity Symposium, 27-29 September, (accepted) (oral presentation)
2017
Uluslararası Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitabında Basılan Bildiriler Arslan Burnaz, N., Hendek Ertop, M., Karataş Ş.M. 2017.Enrichment of Phenolic Content of Bread by Using of Medicinal and Aromatic Plants, 1st International Congress on Medicinal and Aromatic Plants, 9-12 May, Konya.
2017
Uluslararası Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitabında Basılan Bildiriler Hendek Ertop,M., Ertop, U. 2017. Slow Food For Biodiversity: Presidiums In Turkey, NUTRICON Food Quality, Safety, Health&Nutrition Symposium, Skopje/Macedonia
2017
Uluslararası Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitabında Basılan Bildiriler Akhan, B., Hendek Ertop,M. 2017. Factors Influence To Glycemic Index Of Foods, NUTRICON Food Quality, Safety, Health&Nutrition Symposium, Skopje/Macedonia
2017
Uluslararası Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitabında Basılan Bildiriler Ertop, U, Bektaş,M.,Hendek Ertop,M. 2017. Antinutrient Compounds in Cereals and Pulses, NUTRICON Food Quality, Safety, Health&Nutrition Symposium, Skopje/Macedonia
2017
Uluslararası Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitabında Basılan Bildiriler Atasoy R., Hendek Ertop, M. 2017. "Kanlıca Mushroom" that a wild edible varieties from Kastamonu: Species, Functional Properties and Alternative Uses, 1st International Congress on Medicinal and Aromatic Plants, 9-12 May, Konya.
2017
Uluslararası Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitabında Basılan Bildiriler Akhan, B., Hendek Ertop,M. 2017. Use Of Edible Film Coatings In Food Products And Giving Functional Property With The Addition Of Natural Additives, NUTRICON Food Quality, Safety, Health&Nutrition Symposium, Skopje/Macedonia
2017
Ulusal Hakemli Dergilerde Yayınlanan Makaleler Hendek Ertop, M., ÖztürkSarıkaya, S.B.(2017). The relations between hydroxymethylfurfural content, antioxidant activity and colorimetric properties of various bakery products. GIDA (2017) 42 (*): ***-*** doi: 10.15237/gida.GD170**
2017
Ulusal Hakemli Dergilerde Yayınlanan Makaleler Hendek Ertop, M. (2017). Farklı Fermentasyon ve Kurutma Yöntemleriyle Üretilmiş Toz Ekşi Hamurun Bazi Mikrobiyolojik Nitelikleri ve Ekmekteki Küf Gelişimi Üzerine Etkileri. GIDA (2017) 42 (*): ***-*** doi: 10.15237/gida.GD17035
2017
Uluslararası Hakemli Dergilerde Yayınlanan Makaleler (SCI & SCI Expanded & SSCI & AHCI) Şeker, İ.T., Hendek Ertop, M., Hayta, M. 2016. Physicochemical and bioactive properties of cakes incorporated with Gilaburu fruit (Viburnum opulus) pomace, Quality Assurance and Safety of Crops & Foods, 8 (2): 261-266
2016
Uluslararası Diğer Hakemli Dergilerde Yayınlanan Makaleler Hendek Ertop, M., Kutluk, K., Çoşkun, K., Canlı, S. 2016. New Approach for Production of Chips with Food Industry Byproducts:Gluten Enriched Chips. Academic Food Journal, 14(4): 398-406.
2016
Ulusal Hakemli Dergilerde Yayınlanan Makaleler Hendek Ertop M., Hayta M. 2016. Ekşi hamur fermentasyonunun ekmek biyoaktif nitelikleri ve biyoyararlanımı üzerindeki etkileri, GIDA, 41 (2):115-122
2016
Uluslararası Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitabında Basılan Bildiriler Hendek Ertop, M.,2015. Evaluation of physicochemical and sensory properties of wheat breads incorporated chickpea sourdough, The 3th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 1-4 October, Bosnia Herzegovina.
2015
Uluslararası Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitabında Basılan Bildiriler Ertop, U., Hendek Ertop, M., 2015. Determination Of Physicochemical And Antioxidative Properties Of Traditional Marmalades Produced By Using Rosehips Harvested From Different Altitudes Of Gümüşhane, The 3th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 1-4 October, Bosnia Herzegovina.
2015
Uluslararası Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitabında Basılan Bildiriler Hendek Ertop, M., Akhan,B., Demiryol, M. 2015. Curd Golot Bread, The 3th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 1-4 October, Bosnia Herzegovina.
2015
Uluslararası Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitabında Basılan Bildiriler Hendek Ertop, M., Hayta, M., 2015. Evaluation of traditional sourdough micro-textural properties of wheat bread using scanning electron microscopy (SEM) and image analysis (IA), The 3th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 1-4 October, Bosnia Herzegovina.
2015
Uluslararası Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitabında Basılan Bildiriler Hendek Ertop, M., Hayta, M., 2015. Industrialization Problems of Traditional Foods: Gümüşhane Pestil and Köme “Protected Geographical Indication” Examples, The 3th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 1-4 October, Bosnia Herzegovina. (Oral presentation)
2015
Uluslararası Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitabında Basılan Bildiriler Hendek Ertop, M., Ilter, Ş.,M., 2015. Antioxidant and Antimicrobial Properties of Traditional Araköy Bread, The 3th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 1-4 October, Bosnia Herzegovina.
2015
Uluslararası Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitabında Basılan Bildiriler Hendek Ertop, M., Ilter, Ş.,M., Baltaci, C., Gundogdu, A., Yilmaz, F., 2015. The effect of different drying methods using in production of dried sourdough onto counts of microbiota, The 3th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 1-4 October, (TF3-P398), p,600, Bosnia Herzegovina.
2015
Ulusal Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitabında Basılan Bildiriler Öztürk Sarıkaya, S.B., Hendek Ertop, M. 2015. Tahıl kaynaklı bazı fırıncılık ürünlerinde Enzimatik olmayan esmerleşme reaksiyonuyla oluşan HMF-Antioksidan ilişkisinin araştırılması. 27.Ulusal Kimya Kongresi, S-AN041, 23-28 Ağustos, Çanakkale (Sözlü Sunum)
2015
Uluslararası Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitabında Basılan Bildiriler Şeker,İ.T., Hendek Ertop, M., Hayta,M. 2014. The effects of processing techniques to pesticide residues in cereals and cereal products. 2nd International Congress on Food Technology, pp.287, Kuşadası.
2014
Uluslararası Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitabında Basılan Bildiriler Hendek Ertop M., Burnaz, N.A., 2014. Total phenolic contents of bread types consumed in Turkey, 2nd International Congress on Food Technology, pp.288, Kuşadası.
2014
Uluslararası Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitabında Basılan Bildiriler Hendek Ertop, M., Hayta,M.2014. In-vıtro bioavailability of functional compounds in cereal products, ISNFF 2014, TÜBİTAK MAM, pp.331,İstanbul.
2014
Uluslararası Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitabında Basılan Bildiriler Sarikaya,Ö.S.B., Hendek Ertop, M., 2014. Some physicochemical Properties of traditional Gumushane breads from different region. 2nd International Congress on Food Technology, pp.286, Kuşadası.
2014
Uluslararası Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitabında Basılan Bildiriler Hendek Ertop, M., Hayta,M.2014.The effect of acidification level on ferulic acid content of the breads, ISNFF 2014, TÜBITAK MAM, pp.335, İstanbul.
2014
Uluslararası Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitabında Basılan Bildiriler Hendek Ertop,M., Sarikaya,Ö.S.B., 2014. Antioxidant effect of maillard reaction products in foods. 2nd İnternational Congress on Food Technology, p,285, Kuşadası.
2014
Uluslararası Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitabında Basılan Bildiriler Burnaz, N.A., Hendek Ertop M.. 2013. The effects of using different raw materials in antioxıdant properties of whole wheat flour bread. The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 24-26 October, pp.228, Macedonia.
2013
Uluslararası Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitabında Basılan Bildiriler Hendek Ertop M., Derin D.Ö.2013.The production methods and product properties of traditional "Bileki Bread" The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 24-26 October, pp.240, Macedonia.
2013
Uluslararası Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitabında Basılan Bildiriler Uslu Ş., Hendek Ertop M., 2013. The Tarhana culture in Anatolıa and the world. The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 24-26 October, pp.274, Macedonia.
2013
Uluslararası Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitabında Basılan Bildiriler Ertop, U., Hendek Ertop M., 2013. The product properties and production methods of traditional Araköy bread. The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 24-26 October, pp.241, Macedonia.
2013
Uluslararası Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitabında Basılan Bildiriler Hendek Ertop M., Hayta M. 2013. Some physical and quality properties of traditional “Kolot Bread” produced with chichpea sourdough. The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 24-26 October, pp.217, Macedonia.
2013
Uluslararası Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitabında Basılan Bildiriler Hendek Ertop M., Hayta M. 2013. Traditional chickpea sourdough and production methods. The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 24-26 October, pp.216, Macedonia.
2013
Uluslararası Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitabında Basılan Bildiriler Çankaya D., Hendek Ertop M., 2013. The product and production properties of Maraş Tarhana as a traditional products. The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 24-26 October, pp.271, Macedonia.
2013
Ulusal Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitabında Basılan Bildiriler Hendek Ertop, M., Hayta,M., 2013. Fırıncılık ürünlerinde görüntü analizi ve mikrotekstürel yapının incelenmesi, 8.Gıda Mühendisliği Kongresi, ss.126, Ankara
2013
Ulusal Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitabında Basılan Bildiriler Hendek Ertop, M., Hayta,M., 2013. Tahıl ve fırıncılık ürünlerinin mikrotekstürel yapı analizinde mikroskopi ve diğer görüntüleme tekniklerinin kullanımı, 8.Gıda Mühendisliği Kongresi, ss.127, Ankara
2013
Ulusal Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitabında Basılan Bildiriler Hendek Ertop, M., Hayta,M., 2013. Süt kaynaklı protein ve yağ bileşiklerinin fırıncılık ürünlerindeki fonksiyonel özellikleri, 8.Gıda Mühendisliği Kongresi, ss.128, Ankara
2013
Diğer Yayınlar Hendek Ertop M., Hayta M., 2013. Dondurulmuş ekmek hamuru ve son ürün kalitesi üzerine proses koşullarının etkisi, BBM, 6 (44-49).
2013
Ulusal Hakemli Dergilerde Yayınlanan Makaleler Hendek Ertop M., Etgü H, Hayta M., 2012. Dondurulmuş ekmek hamuru ve son ürün kalitesinin iyileştirilmesinde formül bileşenlerinin etkileri, GIDA, 37 (1):55-62
2012
Ulusal Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitabında Basılan Bildiriler Hendek Ertop, M., Tanrıverdi,E., 2012. Fonksiyonel gıda katkısı olarak buğday ruşeym yağı, 11.Gıda Kongresi, ss.516, Hatay
2012
Ulusal Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitabında Basılan Bildiriler Hendek Ertop,M., Hayta,M., 2012. Ekşi hamur kullanımının ekmeğin bayatlaması ve lezzeti üzerine etkileri ve tespit yöntemleri, 11.Gıda Kongresi, ss.96, Hatay.
2012
Ulusal Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitabında Basılan Bildiriler Hendek Ertop,M.,Teğrak,T.,Gerçek,H., 2012. Geleneksel göce tarhanasının yöresel ürün özellikleri, 3.Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, ss.503-504,Konya.
2012
Ulusal Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitabında Basılan Bildiriler Baltacı,C., İlyasoğlu,H., Hendek Ertop,M.H, İriz,Ş., 2012. Yoğurtta karboksi metil selüloz (CMC)’un kalitatif tayininde yenilikçi metot yaklaşımı, 11.Gıda Kongresi,ss.536, Hatay.
2012
Ulusal Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitabında Basılan Bildiriler Hendek Ertop,M., Karaoğlu,T.,İriz,Ş., 2012.Geleneksel bir tahıl ürünü Firik'in ürün ve yöresel tüketim özellikleri, 3.Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, ss.787-789, Konya.
2012
Ulusal Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitabında Basılan Bildiriler Hendek Ertop,M., Güven,B.N., 2012.Geleneksel bir gıda olarak Pepeçura'nın üretim ve ürün özellikleri, 3.Geleneksel Gıdalar Sempozyumu,ss.313-315,Konya.
2012
Ulusal Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitabında Basılan Bildiriler Hendek Ertop,M., Baltacı,C.,Özben,O., 2012. Doğu Karadeniz bölgesinde farklı illerde üretilen peksimetlerin bazı ürün özellikleri, ss.535, 11.Gıda Kongresi, Hatay.
2012
Ulusal Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitabında Basılan Bildiriler Dündar,R., Hendek Ertop, M., 2012. Geleneksel bir gıda Siron'un ürün özellikleri ve yöresel tüketim şekilleri, 3.Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, ss.784, Konya.
2012
Ulusal Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitabında Basılan Bildiriler Hendek Ertop,M., Baltacı,C., 2012. Gıdalarda aroma eşik değerinin tespitinde kullanılan yöntemler, 11.Gıda Kongresi,Hatay.
2012
Ulusal Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitabında Basılan Bildiriler Hendek Ertop, M., Hayta,M., 2012. Trabzon ili ve çevresinde üretilen geleneksel ekmek çeşitleri, 3.Geleneksel Gıdalar Sempozyumu,755-777, Konya
2012
Ulusal Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitabında Basılan Bildiriler Hendek Ertop, M., Ertop,U., 2012. Süt kaynaklı ingredientlerin fırıncılık ürünlerinde kullanım olanakları, Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu, ss.80, Denizli.
2012
Ulusal Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitabında Basılan Bildiriler Hendek Ertop, M., Hayta,M., 2012. Ekşi hamur kullanımının ekmeğin besinsel özellikleri üzerine etkileri ve tespit yöntemleri,11.Gıda Kongresi, ss.99, Hatay.
2012
Ulusal Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitabında Basılan Bildiriler Teğrak,T.,Gerçek,H., Hendek Ertop,M., Ertop,U., 2012. Geleneksel bir gıda olarak Çiriş'in yöresel tüketim şekilleri, 3.Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, ss.522, Konya.
2012
Uluslararası Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitabında Basılan Bildiriler Hendek Ertop M., Derin D.Ö.2011.Nutritional properties of enzyme resistant starch (ERS) as a functional ingredient, 4th International Congress on Food and Nutrition. TÜBİTAK MAM, pp.007, İstanbul.
2011
Uluslararası Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitabında Basılan Bildiriler Hendek Ertop M., EtgüH. 2011. Effects of protease, α-amylase and hemicellülase enzymes on the dough rheology and biscuit quality, NAFI (International Food Congress Novel Approaches in Food Industry). Vol 2,pp.686, Çeşme, İzmir
2011
Uluslararası Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitabında Basılan Bildiriler Hendek Ertop M., Hayta M. 2011. Antioxidant and antimicrobial plant extracts for active packaging of bakery products.4th International Congress on Food and Nutrition. TÜBİTAK MAM, pp.229, İstanbul.
2011
Uluslararası Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitabında Basılan Bildiriler Etgü H,, Hendek Ertop M., Hayta M. 2011.A review: Effects of sourdough on nutritional properties of bakery products, 4th International Congress on Food and Nutrition. TÜBİTAK MAM, pp.173, İstanbul.
2011
Uluslararası Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitabında Basılan Bildiriler Derin D.Ö, Hendek Ertop M. 2011. Honey which a functional food: composition of honey,its importance on human health and nutrition, 4th International Congress on Food and Nutrition. TÜBİTAK MAM, pp.008, İstanbul
2011
Ulusal Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitabında Basılan Bildiriler Hendek Ertop M., Etgü H, Hayta M., 2011. Fırıncılık ürünlerinde sodyum meta bisülfit alternatifi olarak doğal katkıların kullanımı. 7.Gıda Mühendisliği Kongresi,ss.59, Ankara.
2011
Ulusal Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitabında Basılan Bildiriler Hendek Ertop M., Ertop U., Hayta M., 2011. Geleneksel bir gıda olarak “Kadınhanı Tahinlisi” nin üretim yöntemi ve ürün özelliklerinin incelenmesi. 7.Gıda Mühendisliği Kongresi,ss.58, Ankara.
2011
ATIF BİLGİLERİ
YılISI Dergilerindeki AtıflarDiğer Uluslararası AtıflarUlusal AtıflarT O P L A M
Geçmiş
0
0
0
0
2013
0
0
0
0
2014
0
0
0
0
2015
0
0
0
0
2016
1
0
0
1
2017
2
0
0
2
T O P L A M
3
0
0
3

Atıf TürüAtıf İçerik TürüAtıf Yapan Yayının KünyesiAtıf Yapılan Yayınımın KünyesiTarih
Uluslararası Hakemli Dergilerdeki Atıflar (SCI & SCI Expanded & SSCI & AHCI) Yazılan Uluslararası Kitaplar veya Kitaplarda Bölümler Younis K., Qadri1 O.S., Bashir K., Islam S. 2017. In Plant-Based Natural Products: Derivatives and Applications , In, Plant Food By-Products and their Application in Food Industry (103-128), ISBN: 9781119423836, Scrivener Publishing LLC. BeverlyŞeker, İ.T., Hendek Ertop, M., Hayta, M. 2016. Physicochemical and bioactive properties of cakes incorporated with Gilaburu fruit (Viburnum opulus) pomace, Quality Assurance and Safety of Crops & Foods, 8 (2): 261-266
2017
Uluslararası Hakemli Dergilerdeki Atıflar (SCI & SCI Expanded & SSCI & AHCI) Uluslararası Hakemli Dergilerde Yayınlanan Makaleler (SCI & SCI Expanded & SSCI & AHCI) Psimouli V, Oreopoulou V. 2017. Carrot fibre enrichment of fat reduced cake, Quality Assurance and Safety of Crops & Foods: 9 (3) : 265 - 274 Şeker, İ.T., Hendek Ertop, M., Hayta, M. 2016. Physicochemical and bioactive properties of cakes incorporated with Gilaburu fruit (Viburnum opulus) pomace, Quality Assurance and Safety of Crops & Foods, 8 (2): 261-266
2017
Uluslararası Hakemli Dergilerdeki Atıflar (SCI & SCI Expanded & SSCI & AHCI) Uluslararası Hakemli Dergilerde Yayınlanan Makaleler (SCI & SCI Expanded & SSCI & AHCI) Sudha M.L., Viswanath P., Siddappa V., Rajarathnam S., Shashirekha M.N.2016. Control of rope spore forming bacteria using carambola (Averrhoa carambola) fruit pomace powder in wheat bread preparation, Quality Assurance and Safety of Crops & Foods: 8 (4) : 555 - 564 Şeker, İ.T., Hendek Ertop, M., Hayta, M. 2016. Physicochemical and bioactive properties of cakes incorporated with Gilaburu fruit (Viburnum opulus) pomace, Quality Assurance and Safety of Crops & Foods, 8 (2): 261-266
2016
ETKİNLİK BİLGİLERİ
YılUA-TOPU-TOPSN-DNŞKLSYNUA-STEU-STEUA-SNTT O P L A M
Geçmiş
0
0
0
0
0
0
0
0
2013
0
0
0
0
0
0
0
0
2014
0
0
0
0
0
0
0
0
2015
0
0
0
0
0
0
0
0
2016
0
0
0
0
0
0
0
0
2017
2
1
0
0
0
0
0
3
T O P L A M
2
1
0
0
0
0
0
3

Etkinlik TürüKatılım TürüEtkinlik AdıEtkinlik KonusuEtkinlik YeriTarih
Uluslararası Toplantılar - Sempozyum, Kongre, Panel, Çalıştay, Eğitim Kursları ve Yaz Okulu Gibi Etkinlikler Bilim Kurulu Üyeliği 1. Uluslararası Sürdürülebilir Turizm Kongresi

Kastamonu
2017
Uluslararası Toplantılar - Sempozyum, Kongre, Panel, Çalıştay, Eğitim Kursları ve Yaz Okulu Gibi Etkinlikler Bilim Kurulu Üyeliği 1.Uluslararası Helal Turizm Kongresi
Helal Turizm, Helal Gıda
Antalya
2017
Ulusal Toplantılar - Sempozyum, Kongre, Panel, Çalıştay, Eğitim Kursları, Yaz Okulu ve Basın Yayın Etkinlikleri Bildirisiz Katılım Anadolu'nun Yerel Buğday Çeşitleri ve Siyez Buğdayı Paneli

Kastamonu Üniversitesi İhsangazi Meslek Yüksek Okulu
2017
PATENT BİLGİLERİ
YılPatentFaydalı ModelEndüstriyel TasarımT O P L A M
Geçmiş
0
0
0
0
2013
0
0
0
0
2014
0
0
0
0
2015
0
0
0
0
2016
1
0
0
1
2017
0
0
0
0
T O P L A M
1
0
0
1

Patent TürüAçıklamaTarih
Patent “Farklı Kurutma Yöntemleriyle Üretilen Spontan Fermente Toz Ekşi Hamur”, 2015-GE-236780, Patent Sahibi
2016
PROJE BİLGİLERİ
YılTBTKSANTKBDPBAPAUKDPABÇPABDPUADPDGRPT O P L A M
Geçmiş
0
0
0
2
0
0
0
0
0
2
2013
0
0
0
2
1
0
0
0
0
3
2014
0
0
0
1
1
0
0
0
0
2
2015
0
0
0
1
1
0
0
0
0
2
2016
0
0
0
2
0
0
0
0
0
2
2017
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
T O P L A M
0
0
0
8
3
0
0
0
0
11

Proje TürüGörev TürüAçıklamaTarih
BAP Destekli Araştırma Projesi [BAPA] Proje Yürütücüsü Bazı baklagil ve tahıllara uygulanan ön işlem ve proses koşullarının  antinutrient faktör, mineral madde içeriği ile protein ve mineral biyoyararlanımı üzerindeki etkilerinin araştırılması
2017
BAP Destekli Araştırma Projesi [BAPA] Proje Yürütücüsü Ekmek yapımında toz nohut mayası kullanımının Yüzey Yanıt Metoduyla optimizasyonu ve ekmeğin tekstürel, biyoaktif ve fizikokimyasal nitelikleri üzerindeki etkilerinin araştırılması, Gümüşhane Üniversitesi –BAP, Yürütücü, 2016 (16.F5115.02.02)
2016
2016
BAP Destekli Araştırma Projesi [BAPA] Yardımcı Araştırmacı Kuru Koşullarda Organik ve Konvansiyonel Olarak Yetiştirilmiş Bazı Kışlık Ekmeklik Buğday Genotiplerinde Teknolojik Özelliklerin İncelenmesi, Gümüşhane Üniversitesi –BAP, Araştırmacı, 2016 (16.F5115.02.02) Devam ediyor
2016
2016
BAP Destekli Araştırma Projesi [BAPA] Yardımcı Araştırmacı Ekşi hamur formül optimizasyonunun ekmeğin aromatik profili, biyoaktif nitelikleri ve raf ömrü üzerine etkileri, Erciyes Üniversitesi-BAP, Araştırmacı, 2014 (Doktora tez projesi FDK-2014-4526) Tamamlandı
2014
2015
BAP Destekli Araştırma Projesi [BAPA] Yardımcı Araştırmacı Tahıl Kaynaklı Bazı Fırıncılık Ürünlerinde Enzimatik Olmayan Esmerleşme Reaksiyonuyla Oluşan HMF-Antioksidan İlişkisinin Araştırılması, Gümüşhane Üniversitesi-BAP, Araştırmacı, 2013 (F5115.02.3).Tamamlandı
2012
2013
BAP Destekli Araştırma Projesi [BAPA] Yardımcı Araştırmacı Zenginleştirilmiş Ekmekte Biyoaktivite ve Fizikokimyasal Özelliklerin Belirlenmesi, Gümüşhane Üniversitesi-BAP, Araştırmacı, 2013 (13.A0114.02.2) Tamamlandı
2012
2013
Diğer Ulusal Kurumlarca Desteklenen Projeler [UKDP] Yardımcı Araştırmacı Geleneksel Gümüşhane Pestil ve Kömesinin Üretim Yöntemlerinin ve Kalite Parametrelerinin İncelenmesi, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü, Araştırmacı, 2014 (TAGEM-14/ARGE/32) Devam ediyor
2014
Diğer Ulusal Kurumlarca Desteklenen Projeler [UKDP] Proje Yürütücüsü Endüstriyel Toz Ekşi Maya Üretiminde Farklı Kurutma Yöntemleri, Proses Ve Kullanım Koşullarının Araştırılması, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü, Yürütücü, 2013 (TAGEM-13/ARGE/8) Tamamlandı
2013
2015
TEZ BİLGİLERİ
Tez TürüÜniversiteBölümTez AdıTarih
Doktora Erciyes Üniversitesi Gıda Mühendisliği Ekşi hamur formül optimizasyonunun ekmeğin aromatik profili, biyoaktif nitelikleri ve raf ömrü üzerine etkileri
2010
2014
Yüksek Lisans Ankara Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bazı enzimlerin bisküvi kalitesi üzerine etkisi
1999
2003
YÖNETİLEN TEZ BİLGİLERİ
Tez TürüÜniversiteBölümTez YazarıTez AdıTarih
Yüksek Lisans Gümüşhane Üniversitesi Gıda Mühendisliği Yunus Coşkun Toz Nohut Mayası Kullanımının Yüzey Yanıt Metodu ile Optimizasyonu ve Ekmek Kalite Nitelikleri Üzerindeki Etkilerinin Araştırılması
2015
2017
JÜRİ ÜYELİĞİ BİLGİLERİ
YılUluslararası Jüri ÜyeliğiProfesörlük Jürisi ÜyeliğiDoçentlik Jürisi ÜyeliğiYardımcı Doçentlik Jürisi ÜyeliğiDoktora Jüri ÜyeliğiYüksek Lisans Jüri ÜyeliğiProje Jüri ÜyeliğiT O P L A M
Geçmiş
0
0
0
0
0
0
0
0
2013
0
0
0
0
0
0
0
0
2014
0
0
0
0
0
0
0
0
2015
0
0
0
0
0
0
1
1
2016
0
0
0
0
0
0
0
0
2017
0
0
0
0
0
0
2
2
T O P L A M
0
0
0
0
0
0
3
3

Jüri TürüAçıklamaTarih
Proje Jüri Üyeliği TUBİTAK 1501-Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı (Proje No: 3170603)
2017
Proje Jüri Üyeliği TUBİTAK 1507-KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı (Proje No: 7170342)
2017
Proje Jüri Üyeliği TUBİTAK 1501-Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı (Proje No: 3141082)
2015
VERİLEN DERS BİLGİLERİ
Akademik YılAkademik DönemDers TürüDers AdıTeorikPratikAKTSÖğrenci Sayısı
2017-2018
Güz
Yüksek Lisans Gıda İşleme Teknikleri
2
0
4
3
2017-2018
Güz
Yüksek Lisans Tahıl Kimyası
2
0
4
3
2017-2018
Güz
Lisans Gıda Kimyası
3
0
4
9
2016-2017
Güz
Lisans Gıda Mühendisliğine Giriş
2
0
2
9
2016-2017
Bahar
Lisans Girişimcilik
2
2
4
22
2015-2016
Güz
Yüksek Lisans Tahıl Kimyası
2
0
4
4
2015-2016
Güz
Lisans Tahıl Teknolojisi
3
2
4
76
2015-2016
Güz
Lisans Kütle ve Enerji Denklikleri
2
0
3
154
2015-2016
Güz
Lisans İstatistik
2
0
3
141
2015-2016
Bahar
Yüksek Lisans Tahıl Teknolojisinde Yeni Gelişmeler
2
0
4
3
2015-2016
Bahar
Lisans Geleneksel Gıdalar Teknolojisi
2
0
3
57
2015-2016
Bahar
Lisans Fırıncılık ve Tahıl Ürünleri
2
0
2
43
UZMANLIK ALANI BİLGİLERİ
Uzmanlık Alanı
Tahıl Teknolojisi ve Fırıncılık Ürünleri (• Proses ve formülasyon bileşenlerinin optimizasyonu • Imaj analizi, makro ve mikro tekstür görüntüleme teknikleri • Tahıl fraksiyonlarında ve fermente tahıl ürünlerinde biyoaktivite • Antinutrientler, sindirim ve biyoyararlanım)


     Kastamonu Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı
abis@kastamonu.edu.tr